• Manager partnerships Naturalis

    Bouchra Filali

    Manager partnerships bij Naturalis en programmaleider van Naturalis Scientific Expeditions. Vanaf het eerste uur is zij betrokken bij de organisatie van wetenschappelijk expedities van Naturalis waar deelnemers aan kunnen meedoen. En zij heeft zelf ervaren wat zo’n deelname betekent.

    Contact Mail direct
    Bouchra Filali

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zelf onderdeel ben geweest van zo’n belangrijke ontdekking als T. rex Trix! En dan ook nog in een tentje slapen onder de blote hemel, met het noorderlicht en alles erop en eraan. Echt onvergetelijk.”

 

In 2013 beleefde Bouchra het avontuur om T. rex Trix op te graven in Montana (VS): het fossiele kroonjuweel dat een ereplek krijgt in het nieuwe Naturalis. Sindsdien zet zij zich onvermoeibaar in om zulke unieke belevenissen ook voor anderen op touw te zetten.

Als geen ander weet Bouchra welke facetten van de expedities ervoor zorgen dat het bloed van deelnemers sneller gaat stromen. Hoe het is om op de bijzonderste plekken ter wereld te komen. Om echt deel uit te maken van een team met gerenommeerde onderzoekers. Welke bijzondere vriendschappen hieruit voortkomen. En hoe enthousiast mensen zijn over de kans om bij te dragen aan wetenschappelijke ontdekkingen, van onschatbare waarde in het voortbestaan van onze wereldwijde natuur.